Roland Smolenaars De Kempervennen ziet meerwaarde van leerlingen

CenterParcs De Kempervennen is een horeca partner van Robin Hood. Leerlingen die het leerwerktraject hebben afgerond, kunnen hier aan de slag gaan in de keuken of in de bediening. De Kempervennen beschikt over een grote keukencrew met maar liefst 52 medewerkers. Roland Smolenaars is de sous chef en vertelt over het werken met leerlingen en mensen met een andere achtergrond.

Diversiteit

‘’Ik hou van diversiteit, we werken hier dan ook met veel verschillende mensen. We hebben medewerkers met verschillende nationaliteiten, slechthorenden, stagiairs, hulpkrachten en oud-leerlingen. Het is geen hindernis maar juist een uitdaging om met al deze mensen te kunnen werken. Hoe ga je met ze om? Hoe communiceer je? Het verrijkt niet alleen hun wereld, maar ook die van mij. Van elkaar kun je leren en daar word je beter van.’’

Opbloeien en groeienRoland Smolenaars De Kempervennen

Leerlingen kunnen bij De Kempervennen veel ervaring op doen. Niet alleen door het werk zelf, maar ook op sociaal gebied gaan ze vooruit. Ze leren omgaan met gasten en hebben interactie met gasten en collega’s. “Het maken van oogcontact kan voor sommigen al een hele stap zijn. Vaak komen ze hier binnen als een bang vogeltje en blijven ze het liefst veilig in de keuken. Het geeft ontzettend veel voldoening als je ze ziet opbloeien en groeien. En dat doen ze allemaal!’’

Roland aan het woord in de aflevering van Mensenwerk van Studio 040:

Delen met: Share on FacebookTweet about this on Twitter