Stages

Op aanvraag bieden we stages op niveau 2 en hoger voor de opleiding kok en gastheer/ gastvrouw.

Stage kok: Wat leer je?

Koken
Snijden, hakken, frituren, bakken, koken, mengen en roken. Je tovert met een aantal ingrediënten en technieken een prachtige maaltijd op tafel. Je moet daarom creatief denken over voedsel en de juiste bereiding toepassen.

Hygiënisch werken
De ingrediënten worden dagelijks vers geleverd. Je leert hoe je ze goed kunt bewaren. Als kok werk je altijd in een schone keuken. Schoonmaakwerkzaamheden behoren daarom ook tot je taken.

Plannen
Zodra je weet hoe jouw gerecht tot stand komt, zorg je voor een goede voorbereiding. Rond etenstijd kan het druk worden. Daarom moeten alle producten binnen handbereik zijn, klaar voor gebruik.

Samenwerken
Als kok werk je nooit alleen. Samen met de gastheer/gastvrouw zorg jij ervoor dat de gasten tevreden zijn. Daarom is samenwerken erg belangrijk. Ook als het druk is, moeten jouw gerechten mooi tevoorschijn komen. Je krijgt daarom wel eens te maken met stress.

Stage gastheer/ gastvrouw: Wat leer je?

Bedienen
Je leert hoe je gasten op een juiste wijze ontvangt. Onder begeleiding van een collega verlies je ze geen moment meer uit het oog. Je neemt de bestelling op en voorziet iedereen van drankjes. Ook adviseer je bij de keuze van gerechten. Je zorgt ervoor dat niets ontbreekt voor een geslaagde avond en dat mensen met vragen bij je terecht kunnen. Ook als de gasten weer naar huis gaan, sta je voor ze klaar.

Sociale vaardigheden
Je leert om de gasten in onverwachte situaties te helpen. Als ze het vlees toch niet zo lekker vinden, of als de soep koud is. Jij bent degene die het oplost. Het is belangrijk om in zo’n situatie correct te reageren.

Representatief
Je bent als gastheer/-vrouw het visitekaartje van het bedrijf. Daarom is een goede houding belangrijk, net als een verzorgd uiterlijk. Je leert hoe je netjes voor de dag komt en hoe je mensen op de juiste manier aanspreekt. Soms ontvang je gasten uit het buitenland. Daarom leer je ook vreemde talen.

Plannen
Ook het maken van een goede planning is belangrijk. Je leert hoe je alles voorbereidt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voor meer informatie over stages, neem contact met ons op via ln.ne1527306360vohdn1527306360iedoo1527306360hnibo1527306360r@ofn1527306360i1527306360 of bel 040 820 07 60.