Leerwerktrajecten

Leerwerktrajecten zijn bedoeld voor mensen die nu aan de kant staan. Want het hebben van werk is meer dan het verdienen van salaris. Werk biedt de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan de samenleving en het biedt perspectief op een mooie toekomst. Het is niet altijd even makkelijk om een baan te vinden. Soms hebben mensen een steuntje in de rug nodig, of simpelweg de juiste werkervaring. Robin Hood biedt hierin de helpende hand. Door onze ervaring in te zetten bij het vinden van een passende (leer-)baan, bieden wij onze leerlingen een reële kans op een beter bestaan. Lees de verhalen van onze leerlingen.

OPLEIDING

Bij Robin Hood leren leerlingen binnen een jaar de kneepjes van het horecavak en werken zij aan hun persoonlijke ontwikkeling. Alle leerlingen krijgen les van erkende leermeesters en worden begeleid door onze trajectbegeleider.

Het programma bestaat uit beroepsgerichte taken en opdrachten, een stage, workshops en excursies. De inhoud van de lessen is gericht op de praktijk. Het doel is uit te stromen naar een betaalde baan. Na de eerste periode kiezen de leerlingen tussen de richtingen Culinair of Gastvrij.

WERKERVARING

In combinatie met de opleiding werken de leerlingen onder begeleiding van professionals om zo werkervaring op te doen. Ze werken in restaurant Stories op Strijp S, cateringbedrijf CaterEvents in Geldrop of Beachclub Sunrise op Aquabest.

Tijdens de opleiding lopen leerlingen ook twee maanden stage bij een extern horecabedrijf. Als leerlingen gemotiveerd zijn en het traject met succes doorlopen, gaan we samen op zoek naar een betaalde baan. Soms lukt het bij het stagebedrijf, maar anders bij een van onze vaste horeca-partners die bereid zijn een half- of jaarcontract aan te bieden.

Een van onze partners is het Javaans Eetcafe. Paddy van Lieshout, eigenaar van het Javaans Eetcafé, vertelt waarom hij leerlingen van Robin Hood een kans biedt om in zijn bedrijf aan de slag te gaan:

Meer weten over leerwerktrajecten?

Voor meer informatie over leerwerktrajecten neem je contact op met Bart Huijberts:  b.huijberts@robinhoodeindhoven.nl of bel 06-52746492. Je kunt je ook aanmelden via UWV of WIJeindhoven.