Trajecten

Leerwerktrajecten zijn bedoeld voor mensen die nu aan de kant staan. Het hebben van werk is meer dan het verdienen van salaris. Werk biedt de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan de samenleving en het biedt perspectief op een mooie toekomst. Het is niet altijd even makkelijk om een baan te vinden. Soms hebben mensen een steuntje in de rug nodig, of simpelweg de juiste werkervaring. Robin Hood biedt hierin de helpende hand. Door onze ervaring bieden wij onze leerlingen een reële kans op een beter bestaan. Lees de verhalen van onze leerlingen.

OPLEIDING

Bij Robin Hood leren leerlingen binnen een jaar de kneepjes van het horecavak en werken zij aan hun persoonlijke ontwikkeling. Alle leerlingen krijgen les van erkende leermeesters en worden begeleid door onze trajectbegeleider.

Het lesprogramma van 40 weken bestaat uit oefeningen, opdrachten, een stage en wordt aangevuld met workshops en excursies. De inhoud van de lessen is gericht op de praktijk met als doel uit te stromen naar een betaalde baan. Na de eerste periode kiezen de leerlingen tussen keuken of bediening.

De opleiding bevat de volgende onderdelen:

  • Presenteren en solliciteren
  • Vaktechniek keuken
  • Vaktechniek bediening
  • Vakkennis wijn en bier
  • Vaktechniek snijden
  • HACCP, hygiëne in de horeca
  • Verkooptechnieken
  • Vakkennis vlees, vis en gevogelte
  • Vakkennis aardappelen, groente en fruit
WERKERVARING

In combinatie met de opleiding werken de leerlingen onder begeleiding van professionals om zo werkervaring op te doen. Ze werken in restaurant Stories op Strijp S en/of bij cateringbedrijf CaterEvents in Geldrop.

Tijdens de opleiding lopen leerlingen ook twee maanden stage bij een extern horecabedrijf. Als leerlingen gemotiveerd zijn en het traject met succes doorlopen, gaan we samen op zoek naar een betaalde baan. Soms lukt het bij het stagebedrijf, maar anders bij een van onze vaste horeca-partners die bereid zijn een half- of jaarcontract aan te bieden.

Een van onze partners is het Javaans Eetcafe. Paddy van Lieshout, eigenaar van het Javaans Eetcafé, vertelt waarom hij leerlingen van Robin Hood een kans biedt om in zijn bedrijf aan de slag te gaan:

Meer weten over leerwerktrajecten?

Voor meer informatie over leerwerktrajecten neem je contact op met Bart Huijberts:  b.huijberts@robinhoodeindhoven.nl of bel 06-52746492. Je kunt je ook aanmelden via UWV of WIJeindhoven.