Kathrin Goeken doet wat ze echt leuk vindt

Dagbesteding bij Robin Hood

Kathrin Goeken is slechtziend, ze ziet namelijk maar voor 5%. Maar Kathrin zit niet stil. Ze heeft haar MBO opleiding Secretaresse afgerond en heeft daarna een aantal banen gehad in administratief werk. Maar ze voelde zich niet gewaardeerd door haar collega’s en het werk was niet waar haar interesses lag. Kathrin vindt het namelijk erg leuk om te koken en te bakken maar ze was altijd bang dat een baan hierin niet voor haar weggelegd was. Daarom bezocht ze de markt voor Wajongers, waar ze is doorverwezen naar Robin Hood. ‘’Robin Hood sprak mij aan omdat ze daar kijken naar wat iemand kan, niet naar wat voor beperking iemand heeft.’’ En zo is Kathrin bij Robin Hood gekomen, waar ze nu werkzaam is in de keuken van Het Cruydenhuisch voor dagbesteding.

Net een familie

‘’Wat ik vooral fijn vind aan Het Cruydenhuisch is het team. Voor mij is het net een familie want we eten samen, we helpen elkaar en het is altijd gezellig. Ik kan hier lekker mezelf zijn, iedereen heeft wel wat en dat wordt geaccepteerd.
Ik heb daardoor ook veel meer zelfvertrouwen gekregen.’’ Kathrin bereidt de gerechten en oefent met recepten. ‘’Ik vind het fijn dat er geen tijdsdruk is, dan kan ik rustig voor mezelf werken en gaat het ook beter. Daarnaast vind ik de vrijheid heel prettig, ik mag zelf ideeën inbrengen. Ik mag nu om de week een dagmenu bedenken en bereiden. Dit is wel moeilijk omdat het niet te gewoon maar ook niet te apart mag zijn. Maar ik vind het heel goed dat ik de kans krijg om me te ontwikkelen.’’

Een gouden medaille maakt je nog niet gelukkig

Naast werken heeft Kathrin ook veel gesport. Ze heeft twee jaar aan tandemwielrennen gedaan. Daarmee heeft ze zelfs op de Paralympische spelen een gouden medaille behaald. Maar Kathrin is nu helemaal klaar met sporten, ze werd er niet echt gelukkig van. ‘’Ik deed het tandemwielrennen eigenlijk alleen omdat ik wist dat ik dat kon. Het was voor mij de enige houvast die ik op dat moment in mijn leven had. Wat dat betreft vind ik het heel jammer dat ik Robin Hood niet eerder ontdekt heb. Want bij Robin Hood kan ik eindelijk weer doen wat ik echt leuk vind.’’

 

Delen met: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter