De glinstering in zijn ogen

Leerwerktrajecten zijn er genoeg. Waarom zou je kiezen voor samenwerking met Robin Hood? Waarom hebben andere hulpverleners voor samenwerking met Robin Hood gekozen? Dat vertellen ze graag zelf:

‘Thom heeft na een periode dat het even wat minder met hem ging, moeite gehad om een nieuwe baan te vinden. Na jarenlang vrijwilligerswerk te hebben gedaan zijn we samen op zoek gegaan naar een betaalde baan.

Samen met Thom ben ik in gesprek gegaan waar zijn passie naar uit ging. Thom vertelde dat hij erg graag in een restaurant zou willen werken, technieken zou willen leren en met zijn eigengemaakte salsa’s aan de slag te willen gaan.

We hebben daarop samen een eerste gesprek aangevraagd met Bart bij het Cruydenhuisch, dit was dichtbij en sloot precies aan bij de wensen van Thom. Thom heeft vanaf dag 1 met erg veel enthousiasme en inzet meegewerkt aan het leerwerktraject dat is ingezet. Dit enthousiasme is ook door het Cruydenhuisch zo gevoeld en herkend. Dat maakte ook dat na de onverwachte sluiting van het Cruydenhuisch, Bart en collega’s zich hard gemaakt hebben om voor Thom een passende plek te vinden waar hij verder kon leren en zich kon ontwikkelen.

Er is goed geluisterd en gekeken naar de wensen en ondersteuningsbehoeftes van Thom door regelmatig samen te evalueren met Bart, Thom en WIJeindhoven. Het uiteindelijk resultaat is dan ook dat Thom een aanstelling heeft gekregen bij de Hubble en nu zijn passie volgt. En als je Thom vraagt hoe het met hem gaat dan zie je de glinstering in zijn ogen.’

Saskia Vos
Sociaal wijkwerker WIJeindhoven

 

Heb jij als hulpverlener ook zo’n mooi voorbeeld van samenwerking met Robin Hood? Of wil je graag een mooi voorbeeld tot stand laten komen? Dan horen we graag van jou! Neem gerust contact met ons op als dit verhaal je geïnspireerd heeft. 

Delen met: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter